11. Gör en bildserie på nätet

En del av oss har sett otaliga PowerPoint-presentationer. Ibland kanske för många och alltför likartade. Ändå är sådana bra för att presentera strukturerad information. Idag går det ganska enkelt att göra sådana presentationer direkt på nätet.

Det finns även en presentationsdel i Google Dokument. Där kan man antingen göra en presenta­tion från början eller importera en från PowerPoint eller något annat presentationsprogram.

Jag tog fyra bilder från en föreläsning jag gav i december 2007 på Uppsala stadsbibliotek och laddade upp dem till Google Dokument. Eftersom jag redan hade ett konto hos Google behövde jag inte starta ett nytt konto.

När jag importerat bilderna publicerade jag dem. Då fick jag också i en separat ruta några rader kod att klistra in på min webbsida eller blogg. Jag klistrade in dem i ett nytt inlägg på min blogg och fick då en inbäddad (embedded) presentation på min webbplats. Se http://www.goranlindgren.se/presentationer-pa-natet/. Eftersom jag hade samma bakgrundsfärg på min presentation som jag har på min blogg skiljer den sig inte alltid från bakgrunden (Blogger ger bland annat beroende på webbläsare inte alltid samma resultat, ibland blir presentationen i en avvikande färg).

Comments